Monday, September 10, 2007

အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ရည္ (Fresh potato juice) ေသာက္ျခင္း



အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ရည္ (Fresh potato juice) ေသာက္ျခင္း




ဂ်ပန္ႏိုင္ငံမွာ အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ရည္ (Fresh potato juice) ေသာက္ျခင္း ေခတ္စားေနပါတယ္။ ဓာတ္ခြဲစမ္းသပ္ ခ်က္ေတြအရ အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ရည္ဟာ ကင္ဆာကလာပ္စည္းေတြကုိ ဟန္႔တားေစ တာကို ေတြ႔ရွိခဲ့ၿပီးကတည္းက ေခတ္စားခဲ့ တာပါ။ ဒီဓာတ္စာကို လြယ္လြယ္ကူကူ ေဖာ္စပ္ႏိုင္ၿပီး အခ်ိန္တုိအတြင္း အာနိသင္ ခံစားရရွိႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ပတ္ႏွစ္ပတ္ ေလာက္ ေသာက္ၿပီးရင္ နာက်င္မႈေ၀ဒနာ ေတြေလ်ာ့ပါးသြားၿပီး အသားအေရ ျပန္ ေကာင္းလာႏိုင္ပါတယ္။ အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ ရည္ ဓာတ္စာဟာေန႔စဥ္ တစ္ဖန္ခြက္က ေန ႏွစ္ဖန္ခြက္အထိ မီွ၀ဲသြားရင္ အ သည္းေရာဂါ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ အစာအိမ္ ေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ခါးနာ၊ ပခံုးနာ၊ က်ီး ေပါင္းေရာဂါေတြ သက္သာေစတဲ့အတြက္ ခုလို ေသာက္သံုးမႈေခတ္စားလာတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ကင္ဆာကလာပ္စည္းမ်ားကို ဟန္႔တားေစေသာ အာလူးစိမ္းေဖ်ာ္ရည္အာလူးစိမ္းဓာတ္စာေဖ်ာ္ရည္ လုပ္နည္း
အရြယ္အလတ္စား အာလူးသံုးလံုးကို အခြံမႏႊာဘဲ ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာပါ။ အစို႔အေညႇာက္မ်ားရွိရင္ ဖယ္ရွားပစ္ၿပီး ေသးငယ္တဲ့အစကေလးေတြရေအာင္ ျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါ။ ျခစ္ထားတဲ့အာလူးေတြကို ခပ္ပါးပါးပိတ္စသန္႔သန္႔နဲ႔ထုပ္ၿပီး အရည္ညႇစ္ပါ။ အာလူးစိမ္းအရည္ကို ပ်ားရည္နည္းနည္း ေရာစပ္ၿပီး နံနက္တုိင္း တစ္ခြက္ႏႈန္း ေသာက္ ေပးရမယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

No comments: